mai, 2019

09mai12:0015:00Back in the Ring (BITR) holder foredrag12:00 - 15:00

more

Event Details

Back in the Ring (BITR) holder foredrag, presentasjon og deler med seg av sine erfaringer med undervisning av yoga for rusavhengige som et lavterskel tilbud, i behandling og en integrert del av ettervernet.

BITR begynte som et prøveprosjekt i 2013 for å utforske om yoga kunne hjelpe rusavhengige til å forbedre sin liv. Det har nå blitt en landsomfattende prosjekt som samarbeider med rusomsorgen i 14 byer rundt om i landet hvor de tilbyr ukentlige yogaklasser, aktiviteter, fordypning og hjelp til utdannelse innen yoga.

Dette 3-timers seminaret vil gi en kort innføring i prosjektet, beskrive hvilke metoder vi bruker og støtter oss til, våre erfaringer så langt og en kort introduksjon til yoga. Tidligere deltagere som nå har blitt yogalærere og helt rusfrie vil og dele med seg av sin egen reise og fortelle om hva som har hjulpet de i å bygge opp bedre helse, ta større ansvar og bidra til et fellesskap.

Tid og dato etter avtale:

12:00 – 12:10 Velkommen. Kort info om BITR og agenda for dagen.
12:10 – 12:45 Hva er Yoga? Hvorfor hjelper det i rusomsorgen? Foredrag.
12:45 – 13:00 Brukererfaring av Yoga. Våre egne BITR deltagere forklarer.
13:00 – 13:30 Lunsj
13:30 – 14:00 Spørsmål og Svar. BITR svarer på spørsmål fra Retretten
14:00 – 14:10 Handling som fremmer forandring
14:10 – 14:20 En film som beskriver aktivitetene og treningen til BITR.
14:20 – 14:50 Praktiske yogaøvelser som gir helse, sinnsro og velvære.
14:50 – 15:00 Spørsmål og Svar. Avrunding og vel hjem.

Her følger litt mer info om yoga og hva vi gjør:

BITR begynte på frivillig basis i 2013 men får nå støtte av Helsedirektoratet. Hovedfokuset til BITR er å hjelpe mennesker å finne tilbake til meningen med livet: Sunn helse, større sinnsro, klarhet, empati, fellesskap, ansvar og selvinnsikt. Våre grunnprinsipper bygger på større ansvarsfølelse og at man må gjøre jobben selv. Vår erfaring tilsier at rusavhengige egentlig lengter etter å bidra og bli en bedre utgave av seg selv. Men, de destruktive mønstrene de har opparbeidet gjennom år med rusmisbruk er vanskelig å bryte uten et godt verktøy, god veiledning og et godt fellesskap å støtte seg til.

Yoga viser seg å ha en positiv effekt på forbedret helse, sinnsro, selvinnsikt og velvære. Først og fremst hjelper det mennesker å puste litt bedre, åpne opp i spenninger, aggresjoner, traumer, frustrasjoner og ubalanser. Det forbedrer kapasiteten og sirkulasjonen i lunge, hjerte, hjerne, fordøyelse, lever og nyrer. Det frigjør endorfiner, vekker en iboene glede og fremmer større livslyst.

Foredragsholdere:
Alexander Medin (grunnlegger av prosjektet).
Cato Krogseth, Stian Rysjedal, May Rita Sætervoll og Albin Bendu (tidligere rusavhengige).

Time

(Torsdag) 12:00 - 15:00

Location

Stiftelsen Retretten

Kristian Augustgate 10

Add comment

Privacy Preference Center

X