• Det er denne lille krabaten det egentling handler

    " Takk for alt du bærer for å hjelpe andre ( og mamm'n min)...."

  Det har vært 5 fantastiske uker med utrolig fine deltagere. Det begynte med 31 personer, uke 3 satt det 25 igjen, uke 5 var det 12  som fikk kursbevis. For å få kursbeviset må man ha deltatt på 16 à 20 dager. Det var 6 personer som falt fra uten å gi oss beskjed, de andre hadde varslet om at de ikke kunne fullføre og det er stort. Men størst av alt er at samtlige kom uten annen tvang enn et ønske om en endring av det livet de hadde levd fram til 5.februar.  (noen deltok med tanke på utdanning som ANTA-kursleder).

   

  For meg som har utviklet ANTA-kurset og som har undervist i det i og utenfor fengsler,  institusjoner og organisasjoner i 18 år opplever at hvert kurs er helt unikt og hvert eneste kurs har deltagere som gir meg vanvittig mye. Dette kurset er intet unntak. Jeg vil takke hver og en for alt dere har gitt meg under veis og alle gode tilbakemeldinger ved avslutningen i dag.  ( se filmen her )

   

  Alt arbeid som ligger i  Retrettens formål: Hjelp til videre hjelp, handler om at den hjelpesøkende skal få mestre sin hverdag litt bedre og litt mer selvstendig enn hva den trodde var mulig før de kom til oss.  I dag fikk jeg en tilbakemelding jeg opplever som en bekreftelse på at jeg har lykkes med med mitt bidrag til det formålet jeg satte i 2002:

   

  «Innerst inne har jeg visst om min styrke, men i dag tør jeg å stole på den…»

   

  En annen ting som dagens avslutningsmarkering viste meg var at motivet for etableringen av Retretten også har noe for seg den dag i dag. Mitt HÅP i 2002  var at jeg kanskje kunne hjelpe en aktiv misbruker til å sette bort rusmidlet slik at barn i dens familie skulle få det godt. I dag etter at jeg hadde gått inn i et møte ble det satt en beskjed til meg på tavla:

   

  » Takk for alt du bærer for å hjelpe andre ( og mamma’n min)….»

   

  Det overfornevnte er alt hva arbeidet i Retretten handler om. Vi ønsker å bidra til at alkohol og rusmiddelmisbrukere skal få bli de foreldrene de innerst inne er. At misbrukeren skal få leve fult ut som de  ektefeller og partnere, sønner og døtre og barnebarn som deres nærstående elsker og vet ligger bak rusens galskap. Og sist, men ikke minst gi menneske tro på seg selv slik at de kan få finne sin vei til det livet de ønsker å leve.

   

  Men som sagt så betyr alle dagens tilbakemeldinger noe helt spesielt for meg fordi dem viser meg at selv mine kjipeste erfaringer ikke har vært bortkastet. Så tusen takk igjen,  jeg ønsker dere alle hell og lykke på veien, klem Rita

   

  Neste kurs for den som er interessert: Trykk her

  Du trenger ikke å oppgi navn og alt er betalt av stat og kommune. Vår programvirksomhet for straffedømte er finansiert av Gjensidigestiftelsen