• Hei og riktig godt Nytt År!

   

   

  I dag er jeg tilbake i den bygda jeg  vokste opp i! Hver gang jeg kommer hit vekker det både positive og negative minner, for det meste negative! Jeg sa jeg ville ha litt tid alene til min familie! Den tiden alene brukte jeg på å ta en gåtur på skoleveien hvor jeg ble mobbet, sparket slått, spyttet på og ydmyket sammen med min bror!

   

  Jeg tok meg god tid med gå den 600 lange veien opp mot vår gamle leilighet som vi eide. Jeg gråt og smilte, men for det meste rant det tårer av alle minner jeg har hatt her! Jeg hadde med meg sitteunderlag da det hadde snødd masse og en pakke med røyk! Her satt jeg i 2 timer så på skolen, leiligheten og fotballbanen, vår  trenings arena som  vi brukte for å forsvare familie vår. Det var også her jeg utviklet det monstre jeg ble for å overleve hverdagen!

   

  Jeg skriver dette fordi jeg hadde behov for å få det ut, lette på trykket som er inne i meg og som jeg vet jeg må jobbe med hele livet! Jeg gikk mange år uten å vite hvem jeg er og hvorfor jeg ble sånn som jeg ble! Hvorfor livet endte opp med kriminelt langt rulleblad, mange år i fengsel og på toppen et rushælvete.  I dag vet jeg at dette var en måte å holde ut den indre smerten fra oppveksten og siden konsekvensene av min overlevelsesstrategi.  I dag kan jeg sitte og tenke tilbake på de 8 årene i fengsel, 13 år uten min bror som døde av livet vi hadde skapt oss, og alle årene med utestengelse av mine søstre som ville skåne barna sine fra sin kriminelle onkel, uten å måtte stikke av i rusen.

   

  I dag kan jeg forstå hvor sterk min kone har vært som har holdt ut med meg og som en tid fikk nok av og sitte hjemme med frykt for at  pappaen til sin sønn skulle komme hjem i en likpose. Hun hadde fått nok av frykten for at jeg skulle bli drept på gata som min bror ble ,bli tatt av politiet  eller aldri vite hvor jeg var eller  komme hjem ruset eller full! I dag skjønner jeg hvem jeg er og hvorfor jeg ble sånn! Det er med sorg at ingen har gitt meg muligheten til å forstå dette tidligere, verken kriminalomsorgen, barnevernet, psykolog osv.

   

  Da jeg virkelig forstod hva Retretten var og ikke minst begynte på ANTA-kurset under «lenkesoning» (ANTA-kurset som jeg har tatt flere ganger nå) og mange samtaler med andre hos dere  med samme historie som meg,  kan jeg virkelig si at dere viser vei – HJELP til videre HJELP. Jeg har virkelig fått opp øynene og har begynt å gå den lange og harde veien,  den (GODE) veien! Jeg er takknemlig og setter virkelig stor pris på dere og hvor stort hjerte dere har andre!

   

  Jeg føler i dag at jeg kan fortelle min sønn hva som er riktig og galt, fordi jeg selv begynner å forstå hva som er riktig og galt selv! Jeg har fått igjen tilliten av  mine foreldre og søstre! Har vunnet tilbake det kjæreste jeg mistet pga kriminalitet og rus: min sønn og kone, min egen lille familie ! I julen fikk jeg tårer i øynene da min nevø sa til meg:  jeg vet jeg hadde en onkel til, men han er død! Men hvor har du egentlig vært? Uansett jeg er glad i deg og for å ha en onkel igjen, så fikk jeg en klem. En klem som varmet meg dypt inn i hjertemitt! Min sønn har sagt flere ganger: du var borte i fjor pappa! (da satt jeg i fengsel) Nå sier han ofte:  jeg er så glad du er her for du er min pappa, du er min bror og du er min beste venn og jeg elsker deg pappa. Hvor i all verden får en 5 åring dette fra, har jeg tenkt mange ganger! Nå forstår jeg hvorfor! Jeg tenkte også mye da jeg var liten,  for meg eskalerte det bare for jeg snakket ikke med noen om mine tanker, hos min sønn går det mere og mere i glemmeboka at pappa var borte fordi jeg nå er en pappa som er tilstede!

   

  Tusen Tusen Tusen Takk for alt dere har fått inn i mitt kriminelle jævla hode,  hvem faen skulle tro det og hva jeg er blitt.  Utrolig glad i dere og dere vil være det stedet jeg kommer til når jeg trenger  å søke råd og trygghet. Når jeg føler jeg trenger noen å snakke med og det vil jeg gjøre så lenge jeg lever! Ønsker dere riktig godt nytt år.  2017 har virkelig snudd livet mitt på en positiv måte, jeg kan i dag stoppe opp og tenke  hva og  hvordan det  for meg osv og handle annerledes enn tidligere! Jeg vet at  jobben så vidt begynt,  takket være dere så har den i alle fall begynt. Jeg kunne skrevet bok i kveld, men stopper her! Dere er herlige og igjen tusen takk! Faen jeg har blitt glad i dere og ikke minst i livet

   

  mvh

  meg som sitter med hele familien og stor koser meg edru rusfri ingen dommer hengende over hodet!

  Godt Nytt År

   

  Les mer om hans historie ved trykke: Her