• «HELGinnleggelsen» – hemmeligheter og annet sladder for deling

   

  Lukka grupper skal forbli lukka. Det er for å trygge gruppa, som vi sier. Når det ikke skjer, så mister verdien med å åpne seg, fullstendig feste. En bruker jeg har fulgt en stund, kom og sa dette til meg tidligere i uka, «Det jeg- og andre sier på lukka møter, kommer allikevel ut! Derfor slutta jeg…, med den risiko det innebærer å ikke kunne dele på samme måte lenger».

   

  Mulig det er flere som kjenner seg igjen her. Til og med bidratt på en eller annen måte. Enten for å trygge gruppa, få en ut av gruppa eller rett og slett bare blitt revet med. Forklaringene er mange og lerretet er langt å bleke. Det fins solide grupper rundt om, de fleste er jo det. Problemet synliggjøres for alvor, når sladder`n om sladder`n når flere utenfor det som skal være lukkede samtaler- og delinger.

   

  Utfordringene med å dele sannheter, hemmeligheter og annet med flere, er nettopp at da løpes risikoen for videre snakkis. Det kan være i godt henseende, og det kan være reint sladder, også ondsinnet fordi man ikke liker personen eller delingen. Uansett så bør alle som går i grupper ta en runde med seg selv om hva som er riktig deling. Du trenger ikke dele alt du tenker eller mener. På gata lærer du fort at det du sier til en, blir straks flere. One is a company – two is a croud.

   

  Alle fengsler har en gryte. En drittgryte som alle står og rører i, lite eller mye. Alle snakker om alle og alle peker på den eller de som er under. Jeg nevner fengsler, fordi jeg har deltatt i flere grupper der, enn på utsiden. Vanskelige delinger om adferd, saker og fremtiden, har blitt til bikkjemat for resten av spjelet, hvis taktfullheten blir borte med vettet. Sånn er det bare, og det må du tåle tenker jeg. De som har mage nok til det, går det som regel bra med uansett. En lærer seg til å stå i de valgene en tar.

   

  Jeg kunne ikke oppmuntre denne personen til å fortsette i sin gruppe. Tillitt, troverdighet og senket stolthet var ute i rom sjø, båten tok inn vann og var på vei ned. Det jeg kunne gjøre, var å oppmuntre til å oppsøke andre grupper med bedre sammensetting, og det funka. Sånn går det, når motivasjonen for endring ligger i bånn, da blir det fort vind i seila.

   

  Ingen grupper er like, så det er sagt. Vi er mennesker, og på en dårlig dag så er vi full av dritt. For de fleste, så er det forbigående. Enten den er fysisk eller psykisk – den er forbigående, akkurat som smerten ellers er, unntatt for de som lever i ett smertehelvete daglig da, men de snakker heller ikke så mye om andre, de har nok med seg selv.

   

  Rusavhengige har flere fellesnevnere enn vi kanskje skulle hatt. Det med pratinga rundt om f.eks., kan bare egne grupper ta tak i. Det holder med en aktiv sladrekjerring, mann eller kvinne, til å bryte ned hele tryggheten med delinger om såre ting, som det gjøres når man blir bedre kjent og tør mer, og da ryker grunnlaget og styrken med deling og samhold.

   

  Det gjør det enkelt å komme med følgende oppfordring, og ikke bare for sommer`n, folkens – hvor nye tryner sikkert vil dukke opp i sitt forsøk på å greie seg uten rus, men la sladder ligge igjen på bordet sammen med resten av fristelsene på å ha noe å prate om etter gruppeslutt.

   

  Om du sprekker med kjeften din neste dag, så får det være. Ikke tenk på det nå. La morgendagen få sin ferskvare, men ta ett standpunkt for kjeften din i dag. Bare for i dag, skal du holde kjeft om det andre sier og deler. Bare for i dag.

   

  STÅ PÅ videre, takk for oppmerksomheten og god helg!

  Red

  3 tanker om “«HELGinnleggelsen» – hemmeligheter og annet sladder for deling

  • Johnny Risjord sier:

   Sladder er næring for mange og er vanskelig å unngå. I begynnelsen var jeg veldig engstelig for hva som kunne komme ut av det som jeg delte om, var nok dessverre delaktig i sladdervirksomhet sjøl også.
   I dag så tenker jeg at ingenting av hva jeg deler om kan brukes til annet enn at noen koser seg med det men de sprer det videre.
   Jeg ønsker å fortsette healingen av mitt indre og ingen skal få hindre meg i det ❤?

   • Rita Nilsen sier:

    Ja så trygg og god blir man med åra Johnny – vi gleder oss til å høre veien din frem til denne tryggheten den 21. juni kl.14.30

  • Siri sier:

   min munn var og er lukket med syv segl 😀 veldig godt skrevet om ett særs viktig tema. Tommel opp og god helg <3

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *