Velkommen til NADA-konferansen

29. og 30. mai 2015

 More info - mer info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Åpningstider

Siste akupunktursetting en time før stengetid

Oslo

Mandag til fredag
10.00 - 17.00

Onsdager 

 10.00 - 18.00

Søndager
12.00 - 15.00 

 

Årnes

Tirsdag, Torsdag, Fredag

10.00 -15.00

 

Telefontid:

08.00 - 22.00

7 dager i uken

Mobilnr.: 90690286

 
Telefontid
 

kl. 08.00 - 22.00 - alle dager hele året
Tlf: 90690286

Oslo

I kontortid kl.10.00 - 17.00
mandag til fredag
Tlf: 22 20 93 92

Årnes

I kontortid 10.00 - 15.00                   tirsdag, torsdag, fredag                           Tlf: 91305634

 

 

Adresse
 

Oslo

Kristian August gate. 10
0164 Oslo

Årnes

"Pyramiden", Leirveien 2 i

2150 Årnes

Sosiale medier
 

Kalender

« Faglig kompetanse | Main | Velkommen til retretten »
Thursday
Jun302011

Egne erfaringer

Hasjavhengig mann

25-02-2007.

 

46 år med 22 års daglig hasjmisbruk

 

Etter å ha vært ”nykter” i 2 dager, traff jeg tilfeldigvis Retrettens grunnlegger (Rita) den 24/5-02. Og TAKK for det.

 

22 år med rusmisbruk og liten interesse for samfunnet hadde satt sine spor i meg, både fysisk og psykisk. Jeg hadde ingen anelse om hvor i systemet jeg kunne henvende meg for å få hjelp og siden jeg alltid hadde jobbet, hatt et sted å bo og ikke vært systemet til byrde, vet jeg i dag, at jeg i hvert fall ikke ville ha fått noen hjelp den gangen.

 

Da jeg traff Rita og hun fikk vite at jeg hadde sluttet med rusmidler og hørte hvordan tilstanden min var, fikk jeg tilbud om NADA akupunktur; slik kom jeg i kontakt med Retretten. I starten gikk jeg ofte 2 ganger i uka og fikk akupunktur, og Retrettens telefon var alltid åpen. Jeg hadde ikke noe sosialt nettverk og ved å begynne å gå i Retretten fikk jeg mulighet for å trene meg opp i å omgås med andre mennesker. Det var også et trygt sted å være fordi jeg traff på mennesker der, med og uten rusproblemer, som jeg kunne kjenne meg igjen i og lære av. Det som også var av kjempestor betydning for meg, var at Rita VISSTE hva hun snakket om og at det jobbet NYKTRE rusavhengige der, frivillig.

 

Den gangen visste jeg at det fantes grupper for anonyme alkoholikere, men det var alt. Retretten fortalte meg om Anonyme Narkomane (heretter kalt NA) og spurte om jeg ville gå dit for å se hva det var. Retretten ordnet det til og med slik at en person fra NA møtte meg i Oslo og tok meg med på mitt første NA-møte.

Jeg har aldri kommet til Retretten uten å bli tatt i mot og sett som et menneske. Det er alltid hjelp å få der, ”henvisning” til andre muligheter eller ”hjelp” til selvhjelp.

Uten Retretten og deres veiledning, tror jeg at mine sjanser til å bli rusfri ville ha vært små, i ettertid vet jeg hvor verdifullt det er å ha noen i ”ryggen”

 

I mai 2002 var jeg kjempeusosial, og i dag er jeg stolt over de forandringene til det bedre, som jeg har fått til. Mye av æren for disse forandringene gir jeg til Retretten og de menneskene som jobber der, for uten Retretten ville jeg ikke ha visst hva jeg skulle gjøre for å komme på rett spor i livet mitt. Selvfølgelig tar jeg min del av æren også.

 

Må nevne en ting til, TUSEN TAKK til de menneskene som har sørget for at Retretten i dag kan holde oppe 5 dager i uken fra kl.10-1530. For meg er det en stor trygghet å vite at jeg kan gå dit når behovet dukker opp og ellers også. For mennesker som er i min og lignende situasjoner og som KJENNER TIL OG VET OM Retretten, er dette et tilbud som ord ikke kan beskrive, det må oppleves.

 

Pårørende kvinne

Som pårørende til en rusavhengig, vil jeg fortelle om mitt møte med Retretten. Var så heldig og bli invitert til familiehelg, da mitt voksne "barn" var på ANTA-kurs på Retretten. Var veldig spent og veldig glad for å bli involvert og for å få kunnskap om rusavhengigheten. Det var en lærerik helg. Følte meg veldig velkommen. Ble også tilbudt å ta øreakupunktur, slik som de som gikk der kunne ta. Som pårørende har jeg vært veldig medavhengig og har hatt bekymringer daglig over mange år. Det gjør noe med en. Var litt "tja" til akupunkturen, men åpen for å prøve den helgen. Fikk høre at dette tilbudet kunne vi som pårørende komme å benytte oss av så ofte vil ville når retretten var oppe. Var veldig anspent den første gangen. men begynte å slappe mere av etter hvert. Når familiehelgen var ferdig tenkte jeg at dette følte jeg virkelig hadde noe for seg, så jeg fortsatte å dra dit for å ta nåler. Etter lang tid med dårlige, urolige netter med lite søvn og dårlig konsentrasjon om dagen med mange tanker, angst og bekymringer merker jeg at jeg klarer å konsentrere meg mye mer og sover nå mye bedre. Dette vil jeg anbefale dere som er pårørende å prøve. Vi trenger virkelig krefter til å stå i alt og ikke minst få krefter til å ta livet vårt tilbake. Og jeg må berømme både personal og brukere av Retretten over hvor velkommen jeg har følt meg, hvilket har gitt meg mot til å fortsette med øreakupunkturen.

Kvinne

Tablettavhengig

Først og fremst er jeg takknemlig for at jeg greier å føle takknemlighet igjen, for den følelsen har vært fraværende lenge, og jeg tror dette har vært det verste med alt som har vært. En forferdelig vond følelse overfor barna mine som jeg ikke har greid å glede meg over. For meg henger takknemlighet mye sammen med livsglede. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg kan gå til Retretten og få hjelp og støtte til alt av stort og smått; denne hjelpen har ført til at jeg er i stand til å føle takknemlighet og kjenne livsglede. Jeg er veldig glad for den optimismen jeg føler nå og har følt siden ANTA-kurset, jeg har noen som vil høre på meg og støtte meg når jeg treffer på utfordringer i hverdagen og som tidligere kunne slå beina under meg. Jeg er veldig glad for at jeg begynner å føle meg sikrere på meg selv og hva jeg liker og ikke liker, og jeg er glad for det velværet jeg føler vokse, ettersom jeg jobber meg gjennom oppgavene. Jeg er utrolig takknemlig for all kunnskapen jeg har fått de siste månedene og jeg er veldig glad for at jeg har greid å vekke et engasjement inni meg som er sunt, og som jeg vil ta vare på og jobbe med.

Kvinne

Alkoholiker

Jeg har lenge ønsket å dele med deg og Retrettens brukere og dens støttespillere hva Retrettens tilbud har betydd for meg i min tilfriskning fra alkoholismen. 
Jeg har vært edru i over 5 år nå, og det er først og fremst takket være hjelpen jeg har fått på Retretten.
 
Da jeg først kom inn dørene der var jeg ikke klar over hva problemet mitt var, jeg visste bare at jeg hadde det vondt og at jeg måtte få en slags hjelp. Jeg var redd, forvirret og fortvilet og hadde mye smerter både i kroppen og i sjelen. Dere møtte meg med en åpenhet og velvillighet  fra første stund, og som ble viktig for at jeg selv kom til erkjennelsen av mitt problems sanne natur. Dette ble viktig for at jeg virkelig ville prøve å leve edru, og Retretten ble i den første harde tiden det stedet jeg kunne finne fotfeste igjen, få råd og praktisk hjelp mot tungsinn, abstinenser og hvordan jeg skulle mestre livet uten rus.
Dere møtte meg alltid med oppriktighet og glede og delte villig av kunnskap og omsorg for mine små og store problem. Jeg følte meg alltid velkommen og godtatt og dere forsøkte aldri å presse meg inn i noe jeg ikke var klar for.
 
Da jeg etter noen månders edruskap begynte å gå i 12.trinnsgrupper var det fordi jeg selv forsto at jeg trengte det, selv om det var hos dere jeg begynte å ane hva slike grupper egentlig kan tilby. 
 
Retretten repesenterer for meg stabilitet og trygghet, noe som har vært umåtelig viktig i min gjennreisning fra sykdommen.
Jeg har i hele tilfriskningsperioden vært funksjonsfrisk, vært i full jobb og evnet å mestre min hverdag uten hjelp fra det offentlige. Jeg lever i dag som en tilfreds og takknemlig tørrlagt, jeg utdanner meg i et felt jeg lenge har interessert meg for, og jeg er stolt over at jeg finansierer denne utdannelsen selv.
 
Det er mitt størst ønske at Retretten skal bestå og at mange flere kan få hjelp til å takle livet som edru gjennom det tilbudet dere har.
Tusen takk for hjelpen og lykke til med utviklingen av Retretten!
 
Stor og takknemlig klem fra Liv M

 

Mann

Kriminalitet og aktiv rusmisbruk.

Har sonet ca. 9 år i fengsel. Begynte å ruse meg som 15-åring, begynte da også med kriminalitet. Har brukt amfetamin daglig fra jeg var 18 til 43 år.

Vold.

Knivstakk en jeg hadde kjent i 35 år fordi han lurte meg og jeg ”måtte” statuere et eksempel.

Fikk også skutt en i beinet med hagle. Dette var noe jeg følte var helt naturlig å gjøre.

Falskhet.

Jeg solgte narkotika, alle ”sleiket meg oppetter ryggen”. Så fort jeg var ute av døra snakket de dritt om meg. Til slutt ble det slik at om noen snakket pent om meg, lurte jeg bare på hva de ville oppnå. Dette gjorde at jeg bare fikk forakt og mistenksomhet for alle mennesker. Var fullstendig uten følelser.

Datter.

Det jeg mener viser galskapen i rusen best er mitt forhold til min datter. Tok over ansvaret for henne da hun var 6 år. Elsker henne over alt annet og kan gjerne ofre livet mitt for henne. Men det var ikke i mine tanker en gang å slutte med narkotika for hennes skyld.

Ble bare flinkere til å skjule rusmisbruket og det endte med at jeg mistet omsorgen for henne. Det siste jeg ønsket i verden.

Rusfri.

Ble midlertidig rusfri da jeg ble arrestert for snart 5 år siden. Første gang jeg har sonet uten narkotika. Sonet da litt over 3 og et halvt år. Ble overflyttet til en § 12- institusjon hvor jeg sonet 2 og et halvt år. En kamerat tok meg med på Retretten, og jeg begynte med Nada akupunktur der. Etter nesten et halvt år begynte jeg på et kontor noe jeg stortrives med og som gir meg anledning til å bruke hodet. Har også tatt et 1-års regnskapskurs der jeg fikk toppkarakter. Må si jeg var redd for at hodet mitt ikke skulle klare å følge med. Holdt på å si nei både til jobb og kurs pga. av dette. Men i dette momentet  begynte jeg terapi med individuell- og gruppesamtaler hos Rita. Hadde egentlig ingen tro på slike samtaler, så på det som rent tøv og noe jeg absolutt ikke trengte. Har også hatt en familiehelg med min datter der vi fikk tatt opp de vanskelige tingene. Det var tøft men, veldig mye bedre ble forholdet vårt etter det. Etter 2 mnd. i terapien sluttet jeg å drikke, men hadde fortsatt tenkt å begynne å røyke hasj og ta amfetamin 4 uker i året. Halvt år etter det igjen feiret jeg min løslatelse ved å ha gruppesamtale. Da var innstillingen min helt snudd om, og i dag er jeg totalavholdende.

Det å være rusfri.

Har en jobb jeg trives med og har trygge og rusfrie omgivelser. Fått veldig godt forhold til mine foreldre og min datter. Jeg slipper alle intriger og falskhet og kan nå være helt ærlig både med meg selv og andre. Jobber fortsatt med meg selv og blir sjokkert over det selvbedraget jeg oppdager jeg har levd i. Men har fått et mye bedre humør og fått igjen gleden og spenningen med livet. Trives virkelig med å være rusfri.

 

Pårørende kvinne

Smerter, smerter og atter smerter - fysiske og psykiske

Hvordan jeg har fått hjelp og veiledning i Retretten

Jeg er 41 år og har fått hjelp av Retretten til å bli mer kjent med meg selv, og jeg har fått et bedre liv.

Da jeg først kom til Retretten hadde jeg mange somatiske plager og migrene.

Jeg fikk NADA-akupunktur jevnlig, og det førte til at jeg ble roligere og til at jeg sov bedre om natten.

Jeg er barn av alkoholiker og er vokst opp i et hjem  med en far som drakk hver eneste dag.

Det førte til mange somatiske plager som jeg ikke forbandt med at min far drakk i oppveksten.

 

Jeg begynte å snakke med hun som jobbet i Retretten og ble anbefalt å finne en selvhjelpsgruppe eller begynne i samtalegrupper. Jeg begynte i en samtalegruppe, og der forsto jeg at jeg ikke var alene om alle de problemer som kommer i kjølevannet av å vokse opp med rus.

Jeg har aldri utviklet egen rusavhengighet, men jeg har og har hatt andre typer avhengigheter.

Da jeg kom til Retretten møtte jeg endelig noen som forsto hvordan jeg hadde det, det å bli møtt av noen som forsto var helt utrolig godt. Det eneste jeg var blitt tilbudt før av leger og lignende var sovetabletter og beroligende tabletter, noe jeg ikke ville ha.

Det å få den unike veiledningen til noe som kunne hjelpe meg å forstå meg selv og mitt liv bedre er helt utrolig.

Det å  lære at jeg kunne få lov å stå opp for meg selv, det å kunne si ifra om ting, det å kunne stå i vanskelige situasjoner, det å få lov til å ta riktige valg, det å leve med mindre psykisk og fysisk smerte, dette er selvfølgeligheter for andre, for meg var det ikke slik.

Så jeg takker Retretten og NADA–akupunkturen for all hjelp og støtte.

 

Kvinne alkoholiker

Hei

Vil bare takke for all hjelpen dere har gitt meg. Nå har jeg vært edru i 5 år - uten den hjelpen dere og NADA har gitt, hadde ikke dette vært mulig. Dere hjalp meg til å finne fotfeste.

Tusen takk