• PÅSKEinnleggelse – Fra rigid livstilskuer til litt mer fleksibel livsdeltager…  ( en brukers erfaring) 

  Det er påske og noe fri for medarbeiderene i Retretten. Jeg, Rita, har påskevakt og er tilgjengelig på telefon hver dag kl. 0800 – 2200. Påsketrafikken startet allerede helga før påske og de 3 dagene før selve påskefeiringen startet. Det har vært en travel tid, telefonene har kommet fra rusmisbrukere som har det tøfft, fra x-rusmisbrukere som sliter i sin tidlige tilfriskning og en pårørende. Alle har på ulike måte minnet meg på hvordan det var og jeg har fått reflektert over hva jeg gjorde for å komme dit jeg er nå. En ting er i alle fall sikkert – livet er fremdeles i bevegelse på godt og vondt. Jeg har ikke de samme utfordringer jeg hadde i starten av min tilfriskning hvor jeg slet med alt fra bolig til  angst og ensomhet. Utgangspunktet mitt var svært dårlig på alle mulige vis, men i dag har jeg en jobb med gode kollegaer, en ektefelle og  noen få jeg kan kalle venner hvor jeg blir sett på som likeverdige og sist, men ikke minst jeg har en hverdag jeg setter stor pris på.
  Hverdagen har selvfølgelig til tider  sine utfordringer som alle andre både yrkesmessig og private. De dypeste sårene blir av og til revet opp og de smerter  mange ganger like mye som før. Forskjellen er at jeg nå ikke ser at bruk av rusmidler enten de er kjøpt over disk, på gate eller gitt av legen, som en løsning. Altså har jeg så langt klart å holde med unna det jeg før ofte kalte selvmedisinering. En medisinering som sendte meg rett inn i en galskap jeg ikke maktet å komme meg ut av alene. Hva er forskjellen fra før og nå: Jo jeg har noen jeg snakker med, noen jeg med årene har opparbeidet meg tillit til. Det er ikke sånn at dette er fordi jeg er tidligere rusmisbruker, men fordi jeg er et levende menneske. Alle trenger noen de kan snakke med både når vi opplever  gleder eller sorger i hverdagen. Da jeg startet opp Retretten i 2002 sa jeg: Petter (min tillitsperson den gang) kan ikke være der for alle, men om vi blir flere kan vi sammen være en «Petter» for mange…Sånn har det blitt. Vi som arbeider i Retretten er en «Petter» –  og Petter en en av oss. ( se tv-reklamen vi har i påsken ved å trykke her: film )
  .
  Her er en deling fra en av Retrettens tidligere brukere

  Retretten har vært til uvurderlig hjelp for meg i min tilfriskning og jeg ønsker å rette en stor takk til hele teamet og å rose kursene de holder. Utfordringen for meg da jeg ble nykter var at jeg ikke visste hva jeg trengte og jeg hadde heller ingen verktøy eller noe språk til å uttrykke dette. Jeg ble tipset om Retretten av en i AA, og dro dit etter endt behandling og et par sprekker…  I Retretten ble jeg tatt i mot med åpne armer og behandlet som en likeverdig fra dag én, jeg ble med på ANTA-kurset som, svært kort oppsummert, er et intensivt kurs i læring og mestring av livet på livets premisser. Det er bygd opp slik at den enkelte kan ta for seg sine egne erfaringer metodisk med god veiledning underveis.   Det var akkurat det jeg trengte da jeg kom til Rettretten ny-nykter og med minimal kunnskap om hva som var «normalt».

   

  Jeg tror at noe av det viktigste for min del var at de ansatte og  frivillige i Retretten snakket ut i fra egen erfaring.  De tente et håp om  endring da jeg så hvordan dem hadde det i sin nyktre tilværelse, langt fra et elendig liv i misbruk og destruktivitet, men som dem likevel kunne så mye om ettersom dem hadde vært der selv og kunne forstå hvordan jeg hadde det da. De ga meg tid, de lyttet og de hjalp meg til å finne ut av livet mitt og mine utfordringer ved å stille bevisstgjørende spørsmål.

   

  Jeg ble oppmuntret til å gjøre ferdig skolegangen, ta meg en utdanning og  nå målet om å komme meg ut i arbeidslivet.  Jeg tror nettopp det at kurset var så intenst og gikk hver dag i fem uker var en av grunnene til at jeg greide å henge med og få tak i det jeg trengte. Jeg fikk god oppfølging hele veien og ble backet bra opp når jeg skulle ut og teste mine nye

  ferdigheter i den virkelige verden. Dette var utenkelig for meg ta jeg kom til Retretten og i dag er det faktisk min virkelighet.

   

  Hilsen takknemlig bruker.

   

  For dere som ønsker å lese mer eller delta i et ANTAkurs kan trykke her: ANTAkurs

   

  Vi i Retretten ønsker dere alle en fin påske – ring om det skulle være noe: 906 90 286

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *