• Vi har fulgt en som gjennomført Hepatitt C-kur

  Vi har vært så heldig at en som begynte på Hepatitt C kur har valgt å dele sine erfaringer med oss alle. Det har vært utrolig spennende å følge denne reisen.  Vi ønsker henne lykke til videre

   

  Hei Retretten Er Hep-c-kur. Jeg lurer på om du kjenner til noen som går på/har gått på Rebatol og Zepatier? Jeg begynte på kur i går, og er lettere stresset. Gikk på en kur for 9 år siden, og ble noe aldeles syk da, så spent på om det er noen som har god erfaring med dette. Jeg har ikke begynt med noen bivirkninger så lang. I dag er dag nr 3. Ser at det snakkes om økonomi også. For min del er alt i forbindelse med kuren helt gratis. Tusen takk for hjelpa Jeg går videre med frisk mot

   

  Dag 7. Jeg er småkvalm innimellom, men uten oppkast. Har også mer vondt enn vanlig, litt giktsmerter, men det er til å holde ut. En smule trøtt, men ikke sånn at jeg sovner i hytt og gevær. Med andre ord, denne kuren er utrolig mye mildere for min kropp enn den jeg prøvde for 9 år siden Jeg nøler ikke med å anbefale andre å prøve, det er tross alt ca 95% sjanse for å bli kvitt svineriet! All oppfølging, lege, blodprøver og medisiner er helt gratis. Nye regler fra 1. mars sier også at levra ikke trenger å være så mye skadet før en får tilbudt denne kuren. Måtte ikke ta leverbiopsid, noe som gjorde at jeg våget å forsøke. Pr i dag angrer jeg ikke

   

  Jada, det er Zepatier og Rebetol. Du kan også legge det ut på det innlegget hvor jeg spurte etter erfaring med disse medisinene. Jeg kan gjerne gi deg tilbakemelding litt lengre utover i kuren, hvis dette er av interesse

   

  Hei igjen. Uke 2 er nå tilbakelagt, og jeg synes det har gått ganske så greit. Opplever at jeg nok bør holde aktivitetsnivået på et lavt nivå. Blir fryktelig uvel når jeg blir stresset eller varm. Ellers så går det over all forventning Jeg er veldig nøye på å ta medisinene sammen med mat, og på samme klokkeslett. Kjenner jo på kroppen at den ikke er helt fornøyd med disse medisinene, men så er det gulrota langt der fremme: Kanskje blir jeg kvitt Hep C en gang for alle! ! Da orker jeg en dag til Bivirkningene er MYE mildere enn jeg fryktet!!!!! Jeg legger det ut – du gir HÅP God påske

   

  Hei igjen. I dag starter uke 4 av kuren, og jeg har vært til kontroll på sykehuset. Jeg har genotype 1A med i overkant av 1 million viruskopier. Zepatier er designet for genotype 1A, og legen var veldig optimistisk. Fikk tatt nye blodprøver, og får svar på om kuren biter eller ikke om ca 3 uker. Spennende! Formmessig, så går det litt opp og ned. Noen dager har jeg overskudd, mens andre er noe mindre sjarmerende. Da er jeg noe kvalm og uopplagt. Har også sprukket noe i huden på hendene og rundt munnen. Det er godt at det finnes gode kremer Legen sa også at jeg ikke kommer til å bli dårligere enn dette, de som ikke tåler kuren blir dårlige i løpet av de første dagene. Det gir god trøst på de mindre gode dagene. Legen sa også at de en pasient med over 9 millioner viruskopier hadde fått redusert tallet til 43 i løpet av de første 3 ukene. Fantastisk Så nå får jeg bare leve i spenning til svarene på blodprøvene kommer…… Hvis ønskelig kan jeg oppdatere en gang i uken ca, men tror ikke det er noe nytt før blodprøvesvarene kommer.

   

  Hei igjen. Det ble dessverre en ny oppdatering allikevel… Jeg har vært mye trøtt og svimmel den siste uka, og det er visst ikke så veldig rart. Legen ringte meg i går for å informere meg om at blodprosenten hadde blitt redusert med en tredel. Jeg ble derfor tatt av medisinene Rebetol. Fikk litt hetta, og trengte litt tid i tenkeboksen. Jeg kjenner godt igjen denne formen fra forrige forsøk, så jeg sluttet med Rebetol i går, og ber til de høyere makter om at det skal holde med bare Zepatier. Panikkfølelsen fra i går er borte, og jeg har ingen planer om å gi opp Heisann. Jeg har nå vært en god uke uten Rebetol, og formen kommer seg sakte men sikkert. De første dagene uten var ganske ubehagelige, akkurat som da jeg startet opp med kuren. Nå har det værste roet seg, og jeg merker bitte lite til bi-virkninger på Zepatier Blodprosenten har stabilisert seg, og har begynt å stige litt. Nå venter jeg bare i stor spenning på svar på om kuren har hatt noen virkning på Hep C-en. Kommer stadig sterkere tilbake

   

  Hei igjen. I dag kom endelig telefonen fra sykehuset. Tallet er nå redusert fra over en million, og var nede på 300 for 3 uker siden Legen var sånn tålig fornøyd. Hun hadde håpet at jeg allerede var blitt negativ, men jeg skal fortsette kuren som avtalt, og ta nye blodprøver 6. juni. Det vil si at jeg nesten er ferdig med kuren før jeg får svar på neste blodprøve. Jeg er veldig glad for den store reduksjonen i antall virus-greier, ble bare litt betenkt i og med at legen var litt sånn halvveis fornøyd. Formmessig er jeg mye bedre, og blir mindre svimmel og uvel omtrent for hver dag Så nå må jeg bare skyfle vekk den lille nedturen midt oppi oppturen, og stå i situasjonen til dette er over. Hvis det hele skal stå på viljestyrke, så vet jeg at jeg blir negativ for Hep C før jeg får sukk for meg Positive tanker til alle andre som ønsker å prøve denne kuren Jeg angrer fortsatt ikke!!!

   

  Hei hei. Jeg er nå halvveis i kuren, altså ferdig med 8 uker, og kjenner at jeg er veldig glad for det! Det har vært noen ganske tunge dager med null overskudd. Er nok kroppen som sier ifra om at dette ikke er så gøy for tiden, eller også er det at Rebetolen ikke er helt ute av systemet enda. Det er varmt og godt ute, og jeg holder meg bak gardinene…. Sola og jeg er ikke bestevenner, bi-virkning, det også. Sånn, da fikk jeg klaget litt Ellers så er det ikke noe galt med motivasjonen til å gjennomføre kuren, bare rett og slett sliten fysisk. Tenk: BARE 8 uker igjen ! Og jeg har bestemt meg for å avslutte med stil!!!! God sommer til dere som har fått den på besøk, og til alle de andre, sommeren kommer snart til dere også

   

  Heia. I dag fikk jeg endelig gode nyheter igjen, blodprosenten er nå oppe igjen på normalt nivå, så nå kan alt bare gå bedre og bedre. Jeg har merket bedringen selv, har til og med kjedet meg litt den siste uka Nå får jeg lov til å komme meg ut og gå tur igjen, og det er en stor lettelse. Dagene blir jo litt lange med bare å spise og ligge på sofaen. Nå er det bare 6 uker og 1 dag igjen av kuren, og jeg er hellig overbevist om at jeg nå er negativ

   

  Hei i finværet Jeg har det bra nå, og hadde til og med barnebarn på overnatting en natt sist helg, og det gikk veldig bra. Etterfulgt hjemmelaget familiemiddag hos meg Det er helt nydelig å kjenne at kreftene kommer sigende. Har vel egentlig bare en ting å klage på, og det er at jeg ikke kan sitte ute i sola enda, men en må jo ha noe å klage på for å være frisk I dag var jeg og hentet den siste pakken med Zepatier, så nå er det bare gode 4 uker igjen…. Skal ikke lyve, jeg er veldig glad for at jeg snart er ferdig! Det har jo vært noen nedturer oppi dette opplegget, det at jeg ikke tålte Rebetol, og at den hang igjen så veldig lenge i kroppen, men jeg hadde hoppet i det en gang til hvis det viser seg at det blir nødvendig. Jeg SKAL bli Hep C-negativ, koste hva det koste vil!!!!! Neste blodprøve med telling av virustall er 20. juli, og den er jeg skikkelig spent på God sommer

   

  Heia. Var ferdig med uke 13 i går, så nå flyr tida Jeg må ærlig innrømme at jeg gleder meg veldig til den siste dagen er over! Zepatier skal tas på samme klokkeslett hver dag, og så langt har jeg bare hatt 5 min slingring, så det er jeg stolt over. Formen er helt på plass igjen, bobler litt over av overskudd Humøret er også på topp igjen, så kan vel bare oppsummere med at alt er bare fryd og gammen. Jeg angrer fortsatt ikke på at jeg våget å ta denne kuren! Og, skulle det nå vise seg at jeg trenger en annen kur etterpå, så hopper jeg i gang igjen med friskt mot Hei. Nå er kuren ferdig, blodprøver tatt, det hele behørlig feiret med nærmeste familie, så nå er det bare å vente og vente og vente på endelig svar. Jeg har en god følelse på at prøvene nå vil vise at jeg er negativ, men nå er jeg litt sånn i limboland, det er ikke opp til meg lengre. Fulgte opp kuren til punkt og prikke, klarte meg igjennom dager og uker med lette og mindre lette bi-virkninger, og er egentlig ganske så fornøyd med meg selv Og vet med meg selv at jeg hadde hoppet i gang med denne kuren om igjen, selv om det har vært noen tunge perioder også. Jeg har også hatt god støtte fra både sykehus og fastlege, hurra for det Og familie og nære venner Tror nok at det har vært viktig i hverdagen disse 16 spennende ukene. Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg fortsatt ikke angrer ett sekund

   

  Hei. Jeg er utrolig glad og lettet, kan nesten ikke tro at det er sant: jeg er NEGATIV!!!!! Legen har fortsatt ferie, men dama i skranken kun informere meg om at prøvesvarene var kommet, og de er negative Det har vært noen spennende dager i ventemodus, med håp og tro og tvil og alt på en gang. Jeg har allerede feiret med en gigastor softis Disse 16 ukene med behandling, alle opp-og nedturer har definitivt vært verdt hvert eneste sekund! Nå lurer jeg bare på hvor lang tid det vil ta før jeg klarer å legge om vanene i hverdagen, alle forholdsregler jeg har innarbeidet over de siste 24 årene. Pytt, den tid, den sorg, nå skal jeg bare glede meg over min nye livssituasjon, og takke for alle gode ønsker og tanker i denne, for meg, lange perioden Nå skal resten av sommeren nytes fullt ut. Tusen takk for all støtte Klem

   

  2 uker etter siste oppdatering kom denne meldingen:

  Hei igjen. Fikk telefon fra legen på sykehuset i dag. Det er riktig at jeg nå er negativ, MEN…. Skal ta en ny blodprøve ca 20. oktober, og da først blir jeg forhåpentligvis friskmeldt. En liten nedtur midt oppi lettelsen, men regner nå med at dette kapitelet snart er ferdigskrevet. Tenkte dette kunne være greit for andre å vite i forkant, sånn at de slipper en liknende nedtur  OG jeg angrer definitivt ikke !!!!

   

  Aller siste oppdatering 31. okt. 2017
  Hei igjen, og til en aller siste oppdatering. Legen ringte akkurat med svar på kontrollprøven, og jeg er firskmeldt ! Ingen rester av hepc, og jeg er så glad at jeg svever. Så, til alle de som lurer på om det har vært verdt det, JA! Den tyngste tiden i løpet av hele kuren har faktisk vært den siste ventetiden, Jeg har vekslet mellom håp og fortvilelse, men nå er det endelig over. Tusen takk for at dere har fulgt meg denne tiden  Det har hjulpet godt å dele erfaringen med dere.